Op 34-jarige leeftijd ontdekte ik welke invloed je zelf hebt op je leven en op de dingen die je bereikt

Mijn naam is Wendy Koning. Ik ben 39 jaar jong. Ik ben gecertificeerd NLP Coach & Trainer. En ik woon en werk in Volendam.

Vier jaar geleden was ik nog iemand die vooral op de achtergrond bleef. Ik deed wat hoorde. Viel zo min mogelijk op. Durfde tijdens een training nooit vragen te stellen. Ging voor geen miljoen voor een groep staan. En stak als nuchtere Volendamse vooral mijn kop niet boven het maaiveld uit.

Maar diep van binnen voelde ik dat ik meer uit het leven wilde halen. Toen ik in 2013 mijn baan als secretaresse kwijt raakte, zag ik dit als een kans om te ontdekken wat ik nou écht met de rest van mijn leven wilde.

Ik realiseerde me al vrij snel dat ik mensen wilde helpen om zich beter te voelen. Om ze te leren hoe ze makkelijker met het leven om kunnen gaan, ongeacht de situatie. Om meer te genieten. En te gaan voor wat ze diep in hun hart het allerliefste willen.  

Ik volgde van 2013 tot en met 2017 verschillende NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) opleidingen. Daarnaast volg ik zeer regelmatig nog diverse trainingen op het gebied van Mindset en op het gebied van ondernemen. 

Op een gegeven moment had ik het op papier allemaal voor elkaar. Ik had de verschillende opleidingen allemaal succesvol afgerond. En toch durfde ik nog niet zo goed naar voren te treden om mezelf en waar ik met mijn bedrijf voor stond te laten zien.

Ik wist dat ik nog aan de slag moest met bepaalde overtuigingen die mij op dat moment tegenhielden om mezelf en mijn bedrijf zichtbaar te maken.

“Life begins at the end of your comfortzone”

Doordat ik die overtuigingen heb aangepakt kan ik nu volledig mijn passie leven. En doe ik elke dag wat ik het liefste doe: andere ondernemers leren hoe ze kunnen omgaan met hun onzekerheden in het ondernemen. Ik leer ze stap voor stap om hun zelfvertrouwen op te bouwen en te versterken. Door het creëren van een krachtige Mindset. 

Zelf trek ik me nu niks meer aan van wat een ander van me denkt of vindt (wat geeft dat een rust en vrijheid!). Ik heb compleet de regie genomen over wat ik denk, wat ik voel, wat ik doe en hoe ik omga met de dingen die het leven en het ondernemen te bieden hebben.

Inmiddels heb ik veel dingen die volgens de maatschappij ‘horen’ losgelaten. En ben ik nu de persoon die bijvoorbeeld altijd twee verschillende sokken aan heeft. En een tijdje terug reed ik terug na een training en realiseerde ik me dat ík nu degene was die elke keer vragen stelde. Wat een verschil met een paar jaar geleden.

In 2016 besloot ik om mijn ‘veilige’ vaste baan in loondienst op te zeggen om volledig voor het ondernemerschap te gaan. Ik ben superblij dat ik het lef had om deze stap te nemen. Want toen ik me 100% ging focussen op mijn bedrijf, kwam het met veel vallen en opstaan pas echt van de grond.

Wendy Koning-powerinyou.nl-overmij-website

Toen ik mijn mindset veranderde, veranderde mijn kijk op de wereld en daarmee werd mijn hele leven een stuk makkelijker

Als ik ergens voor ga, dan ga ik er voor de volle 100% voor. Ik doe het of ik doe het niet. En ik doe wat ervoor nodig is om het te bereiken. Ik ga voor het resultaat. En ik geloof niet in excuses. Mijn overtuiging is dat je met de juiste mindset alles kunt bereiken wat je wilt, ongeacht je situatie.

Natuurlijk gebeuren er weleens dingen waar je geen invloed op hebt, maar je kunt er altijd voor kiezen hoe je ermee omgaat. Sinds ik – dankzij mijn NLP opleidingen – heb geleerd hoe je dit kan doen, bereik ik veel vaker mijn doelen. En is mijn leven een stuk leuker, makkelijker en vooral succesvoller geworden.

Ik ben soms een tikkeltje eigenwijs. Ik neem niet meer zomaar dingen aan. Dat weten ze bij mijn webbouwer inmiddels ook. Een website gaat daar pas naar de klant als het ‘Wendy-Proof’ is.

Tot een paar jaar geleden nam ik het leven vrij serieus. Mede dankzij mijn jongste zoon is dit helemaal omgeslagen. Hij heeft mij laten zien hoe leuk en makkelijk het leven is wanneer je de dingen luchtiger neemt en vaker de humor ervan inziet. 

Nu zie je me bijvoorbeeld regelmatig dansend door de kamer gaan op een gezellige kermiskraker (soms tot lichte schaamte van mijn kinderen). Hoeft niet meer alles symmetrisch. Gaat alles een stuk makkelijker. En geniet ik veel meer van het leven.

Perfectionisme heb ik achter me gelaten. Maar ook ik heb nog wat punten om aan te werken. Ik kan soms bijvoorbeeld nog te lang na blijven denken, waardoor ik vaak langer over dingen doe dan nodig is.

Typisch Volendams aan mij is mijn nuchterheid en mijn gedrevenheid. Volendammers zijn over het algemeen een hardwerkend volk en gaan tot het uiterste om iets te bereiken. Daar is naar mijn idee ook het vele succes in Volendam aan te danken.

“Een dag niets nieuws geleerd is een dag niet geleefd”

Ik hou heel erg van nieuwe dingen leren. Ik ben en blijf mezelf altijd ontwikkelen en ik zorg ervoor dat ik elke dag iets nieuws leer. Hierdoor kan ik ook mijn klanten nóg beter helpen.

Mijn visie op ondernemen:
als je écht wilt kun je alles bereiken

Ik geloof dat niets onmogelijk is. We kunnen veel meer bereiken dan we zelf denken. Veel mensen maken het zichzelf – zonder dat ze het vaak zelf door hebben – onnodig ingewikkeld en houden zichzelf daardoor tegen om te groeien. Ze laten zich afhankelijk zijn van hun onzekerheden, waardoor ze niet durven gaan voor wat ze écht willen.

Uit ervaring weet ik dat je met de juiste Mindset heel veel kunt bereiken, ongeacht je situatie. De belangrijkste stap is om zelf de regie te nemen over je gedachten, je gevoelens en de dingen die je doet. 

Ik leer ondernemers hoe ze met mijn PowerMindset-methode stap voor stap hun zelfvertrouwen opbouwen en versterken. Zodat ze eindelijk kunnen gaan voor wat ze diep van binnen het liefste willen met hun bedrijf.

Als je me echt zou kennen…

Dan weet je dat ik als één van de weinige Volendammers totaal niet kan zingen. Ik ben in 2005 getrouwd met Johan en samen hebben we 2 zoons (Joey van 12 en Danny van 8). Ik draag altijd twee verschillende sokken. En ’s zomers loop ik het liefst de hele dag op mijn FitFlops. In de zomer werk ik graag buiten in de natuur of aan zee. Ik hou van nagellak in allerlei kleuren en ben gek op glitters. Mijn elektrische deken is mijn beste aankoop ooit geweest. En ’s avonds kom ik tot rust wanneer ik heerlijk op de bank een serie kijk op mijn iPad. Ik hou niet van excuses en als ondernemer en coach ben ik vooral doel- en resultaatgericht. Mijn klanten weten dat ik kan provoceren wanneer dat nodig is, maar wel met liefde, humor en respect.

Wat denk je?
Zullen we een keertje kennismaken?

Wil je ontdekken of ik de coach ben die jou kan helpen om je praktijk nu écht goed van de grond te gaan krijgen?
Vul dan je gegevens in via de paarse button hierboven en ik neem binnen 24 uur contact met je op om onze kennismaking in te plannen.
Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Groeten,

Wendy Koning

Sluit Menu

Deze website gebruikt cookies om de website en mijn aanbod nog beter te maken. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.